Viktig og tenkte på livet etter endt idrettskarriere!

Hei og hopp alle sammen 🙂

Nå er det mandag igjen gitt og snart jul, jeg gleder meg masse, gjør dere? Håper dere er i rute og ikke stresser, men koser dere og nyter julefrobredelsene.

I dag vil jeg ta opp noe som er veldig viktig og som har vært litt i media den siste tiden. Det gjelder våre idrettsutøvere og livet etter idrettskarrieren, hva skjer med de etter at de må legge opp? De fleste utøverne i dag studerer ved siden av og de tenker at det kommer et liv etter idretten. Og det er så viktig at de vet hva de vil etterpå og at de får fokus på noe annet og brenner for det, samme som de gjorde med idretten de drev med. Overgangen blir lettere og ting blir ikke så sårt selvom man ikke kan f.eks. spille håndball. Skal også sies at får du bestmme selv om du vil slutte blir ting lettere.

Jeg vil gjerne nå ut til arbeidsgivere der ute, selvom om de ikke har jobberfaring, så har de veldig mye annen nyttig erfaring. Hvem vil ikke ha en som er god til å samarbeide, er pliktoppfylende, målbevist og en som aldri gir seg, på laget sitt. Det ville jeg helt klart hatt, de er også veldig flinke til å lære nye ting. Jeg var selv heldig når jeg sluttet, at jeg møtte riktig folk som ville ansette en avdanket håndballspiller i steden for erfaren og godt kvalifiserte interiørdesignere:-) Men det er viktig at vi som har drevet med toppidrett blir tatt alvorlig ute i arbeidsmarkedet når vi søker jobb, vi har meget god bagasje med oss.

Jeg legger med artikkel som Mette Bugge har skrevet i Aftenposten.

Cathrine Dekkerhus kan juble for jobb og ny kontrakt.FOTO: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

 • http://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/Norsk-landslagsspiller-fikk-drommejobb-i-naringslivet—Jeg-hadde-ikke-trodd-det-var-mulig-227469b.html

  Her er en annen artikkel som Mette Bugge skrev om Gro Hammerseng-Edin om det å slutte.Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng-Edin og Alexander Lund Hansen er en del av Idrettens Karrieresenters pilotprosjekt.FOTO: Monica Strømdahl

 • http://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/Hammerseng-Edin—Mange-synes-det-er-krevende-a-kutte-ut-toppidretten-De-foler-seg-litt-fortapt-227209b.html

  Husk alle dere unge utøvere der ute, det er et liv etter idretten og dere vil stå bedre rustet hvis dere tar en utdannelse ved siden av.

  Dette var dagens preken, hi hi hi:-)

  Hanne

  Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Google-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

  Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s