Viktig og tenkte på livet etter endt idrettskarriere!

Hei og hopp alle sammen 🙂

Nå er det mandag igjen gitt og snart jul, jeg gleder meg masse, gjør dere? Håper dere er i rute og ikke stresser, men koser dere og nyter julefrobredelsene.

I dag vil jeg ta opp noe som er veldig viktig og som har vært litt i media den siste tiden. Det gjelder våre idrettsutøvere og livet etter idrettskarrieren, hva skjer med de etter at de må legge opp? De fleste utøverne i dag studerer ved siden av og de tenker at det kommer et liv etter idretten. Og det er så viktig at de vet hva de vil etterpå og at de får fokus på noe annet og brenner for det, samme som de gjorde med idretten de drev med. Overgangen blir lettere og ting blir ikke så sårt selvom man ikke kan f.eks. spille håndball. Skal også sies at får du bestmme selv om du vil slutte blir ting lettere.

Jeg vil gjerne nå ut til arbeidsgivere der ute, selvom om de ikke har jobberfaring, så har de veldig mye annen nyttig erfaring. Hvem vil ikke ha en som er god til å samarbeide, er pliktoppfylende, målbevist og en som aldri gir seg, på laget sitt. Det ville jeg helt klart hatt, de er også veldig flinke til å lære nye ting. Jeg var selv heldig når jeg sluttet, at jeg møtte riktig folk som ville ansette en avdanket håndballspiller i steden for erfaren og godt kvalifiserte interiørdesignere:-) Men det er viktig at vi som har drevet med toppidrett blir tatt alvorlig ute i arbeidsmarkedet når vi søker jobb, vi har meget god bagasje med oss.

Jeg legger med artikkel som Mette Bugge har skrevet i Aftenposten.

Cathrine Dekkerhus kan juble for jobb og ny kontrakt.FOTO: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

 • http://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/Norsk-landslagsspiller-fikk-drommejobb-i-naringslivet—Jeg-hadde-ikke-trodd-det-var-mulig-227469b.html

  Her er en annen artikkel som Mette Bugge skrev om Gro Hammerseng-Edin om det å slutte.Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng-Edin og Alexander Lund Hansen er en del av Idrettens Karrieresenters pilotprosjekt.FOTO: Monica Strømdahl

 • http://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/Hammerseng-Edin—Mange-synes-det-er-krevende-a-kutte-ut-toppidretten-De-foler-seg-litt-fortapt-227209b.html

  Husk alle dere unge utøvere der ute, det er et liv etter idretten og dere vil stå bedre rustet hvis dere tar en utdannelse ved siden av.

  Dette var dagens preken, hi hi hi:-)

  Hanne

  Forfatter: Baksidenavmedaljen

  Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

  Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s

  %d bloggere liker dette: