Korsbåndskader blant unge florerer: Vi har ikke tid!!!

Hei og god torsdag!

Jeg håper dere alle nyter førjulstiden og ikke stresset alt for mye.

I dag vil jeg dele med dere en artikkel jeg leste i Fysioterapeuten. Det handler om korsbåndskader på unge utøvere. Hva synes dere om belastningen på de unge? Er det greit at de i 14 års alderen spiller på flere lag og spiller x antall kamper i uken, trener flere ganger om dagen, lite restitusjon og hvile? Jeg mener det går hardt utover en utøver i vekst.

Bruk heller tid på at de får den riktige treningen og mengden enn at de skal brukes opp i tidlig alder. Det er så utrolig viktig at alle lag og klubber bruker tid på skadeforebyggende trening og passer på sine spillere. De skal ikke være best i en alder av 14-16 år, de har tid på seg. Gjør den viktigste jobben for de unge og ta vare på de med riktig belastning og trening.

Les innlegget fra fysioterapeuten.no under.

Korsbåndskader blant unge florerer: Vi har ikke tid!!!

https://fysioterapeuten.no/Fag-og-vitenskap/Fagartikler/Korsbaandskader-blant-unge-florerer-Vi-har-ikke-tid

Håper dere vil ta dette på alvor og bruke tid på skadeforebyggende trening og bruke spillerene deres fornuftig!

Klar tale!

«Dere har ikke tid til å IKKE bruke tid på skadeforebyggende arbeid. Dere har ikke tid til å IKKE ta vare på de barna og ungdommene som er en del av den organiserte idretten. Dere har ikke tid til å vente på at de skader seg for så å se at de med høy sannsynlighet IKKE returnerer til idretten». http://www.skadefri.no er en app dere kan laste ned og finne kjempe gode øvelser dere kan bruke til oppvarming.

Hanne:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s