Det gjør vondt i hjertet…

Hei og god første advent alle sammen!

Nå er VM i gang og gratulerer med seieren til Norge💪🏼Nå sitter jeg å ser på Spania-Ungarn. Heier på Spania, for jeg har spilt med målvakten Silvia Navarro og gøy å se at jeg har spilt mot noen andre på laget der også. Så heia Spania!

Men i dag vil jeg skrive til dere om noe som jeg så på i går. Jeg satt å så på Skavlan og der var Nora Mørk gjest. Hun trener seg opp etter 2 korsbåndskade og vi alle vet at hun skal tilbake, uansett hva. Og som jeg har skrevet før, forstår jeg at hun vil det fordi håndball betyr så utrolig mye for henne. Og jeg gjorde også det samme, skulle tilbake uansett hva. Og dessverre sitter jeg igjen med det nå, et liv med smerter 24/7 og med da en protese som ikke fungerer og kan ikke trene det jeg vil. Det er dette jeg vil si til dere der ute i dag. Et liv i smertehelvete er ikke verdt det til slutt. Jeg vil bare at dere skal forstå, at det er ikke alle som har en millionlønn når de spiller håndball, det er ikke alle som har egne sponsorer eller vil være kjent når de må legge skoa på hylla. Jeg vil at dere unge som eldre tenker etter, det er et liv etter håndballen. Og det er muligheter at det livet kan bli fantastisk uten smerter hvis man lytter til støtteapparat og slutter i tide. Vil også presisere at ikke alle blir som meg etter alle skader også, men det er er store sjangser for at det skjer hvis man presser kroppen for mye. Jeg kan si at det er ikke tøft å være idrettsinvalid og ikke kunne gjøre alt man har lyst til. Det gjør vondt i mitt hjerte, jeg vil ikke at andre skal havne i min posisjon. Så håper flere forstår at det er et liv etter endt idrettskarriere.

Linken er fra tv2 og Skavlan:

https://www.tv2.no/sport/11025754/

Ønsker dere alle en strålende søndag!

Hanne:-)

1 kommentar

 1. Hei Hanne.

  Ja jeg fikk akuratt med meg dette. Og tenkte på deg.
  Hørte det hun sa om at om man vant medaljer etc så ville det være verdt eventuelle plager man fikk senere. For en rollemodell tenkte jeg… For mange unge tenker at dette skjer ikke meg.
  Har en niese (17 år) som satset på håndball. Hun fikk problemer med skulderen, uten at noen klarte
  å diagnosere. Tilslutt ble det operasjon for å undersøke, og de fant to avrevne leddbånd nesten rift i biceps , og skader i selve skulderhode og blad…..
  Hun slutter som aktiv håndballspiller, og forhåpentligvis får minimalt med plager.

  Jeg vil nå tro at de fleste som får skader er som meg, at de lytter til kroppen og tar en pause når de kjenner smerte. Min skade medførte stor slitasje i høyre kne, som gjorde at jeg fikk kneprotese oktober 2018. Heldigvis gikk min operasjon veldig bra, og jeg har fått økt aktivitetsnivå og livskvalitet.

  Har det blitt vurdert å gjøre om kneprotesen din?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s