Skadeforebyggende trening = prestasjonsfremmende trening

Hei alle sammen!

Håper dere alle har hatt en fin helg og kost dere masse. Det har jeg:-)

I dag vil jeg dele med dere en link fra Norges idrettshøyskole. Den handler om hvor viktig skadeforebyggende trening er og hvor få lag/klubber som setter av tid til det. «Til tross for overbevisende forskningsresultater er skadeforebyggende trening for dårlig gjennomført blant utøvere, trenere og i klubber.» Hvorfor? Årsaker er blant annet; begrenset treningstid, liten halltid, umotiverte utøvere eller trenere, mangel på idrettsspesifikke øvelser og manglende kunnskap hos trenere til å instruere og veilede i øvelsene. Skadeforebyggende øvelser kan imidlertid legges inn i all oppvarming til trening. Utøverne blir både varme og de reduserer risikoen for å skade seg.

Det er så utrolig viktig at hvert lag prioritere skadeforebyggende trening, husk dere reduserer sjangsen for å bli skadet med opptil 50%. Da mener jeg at det er på sin plass at alle lag tar seg tid til denne treningen.

Helse bør prioriteres

Prioriteringer til trenerne, utøvere og foreldrene er av avgjørende betydning i tidsdiskusjonen for å implementere skadeforebyggende trening. Resultater fra flere studier viser at over 50 prosent av dem som opplever en korsbåndsskade utvikler slitasjegikt (artrose) i kneet 10-15 år etter skaden. Det er med andre ord uhyre viktig å unngå den første skaden! Videre er det viktig med skadeforebyggende trening for utøvere som allerede har opplevd en skade, da tidligere skade er den største risikofaktoren for ny skade.

Helsen til utøverne er – og bør være den viktigste prioriteringen for trenere og foreldre rundt utøveren. På denne måten er det vanskelig å argumentere for at mangelen på tid virkelig er en barriere for at skadeforebyggende trening ikke gjennomføres. 

Klikk på linken under og les mer:

https://www.nih.no/om-nih/aktuelt/nih-bloggen/funnemark-kaja/skadeforebyggende-trening-er-lik-prestasjonsfremmende-trening/

J18 i Lørenskog er så heldige som er med på forskning med Skadefri rundt skadeforebyggende trening for skulder. Dette gjør de 3 ganger i uken i 8 uker. Hele laget har blitt testet før de startet, 8 stk har blitt plukket ut til å gjøre øvelsene, de andre skal trene som vanlig. Etter 8 uker skal alle testes på nytt og da får man se resultatet på hvor lønnsomt og bra det er å gjøre skadeforebyggende trening for skulder også. He he jeg regner med det blir stor forskjell.

Med dette innlegget håper jeg igjen at dere vil forstå hvor viktig det er å trene skadeforebyggende. Hvis dere ikke har startet opp med det ennå, begynn i morgen. Er du usikker på hva du skal gjøre av øvelser kan du gå inn på www.skadefri.no her finner du masse øvelser for forskjellige idretter. (Ikke reklame. Bare jeg som er super ivrig for skadeforebyggende trening.)

Ønsker dere alle en super søndag:-)

Hanne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s