Skader er et problem også i vårt naboland Sverige…..

Dessverre er skader et stort problem i vårt naboland Sverige også. Uten at jeg vet 100% sikkert er det også et problem i mange andre land. Jeg har lest et par artikler i den svenske avisen Aftonbladet om problemet i Sverige. Veldig like de problemene vi har her til lands også.

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/y3JwXJ/hade-en-reptilhjarna-och-trodde-jag-var-stalmannen

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/wPkqvA/fyndet-losningen-tar-bara-tolv-minuter

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/vQGJXw/de-har-sa-ont-att-de-knappt-kan-rora-sig

Jeg synes det er like skremmende og lese hver gang, for det er så mye som står på spill for utøveren som får en alvorlig skade. Hva gjør ditt lag for og hindre at det skal skje? Hvordan er belastningen på dine spillere og spesielt på de beste? Tenker dere trenere bare på seier eller ser dere spilleren oppi all den belastningen? Det er så mange spørsmål som jeg gjerne ville hatt svar på. For jeg er ganske så sikker på at mange trenere glemmer spilleren. Tenk deg at de går på idrettslinjer, spiller kanskje 3 kamper i uken og har håndballtrening med laget sitt. Når får kroppen restituert? Den største grunnen for at det blir skader er at det blir for stor belastning på enkelte spillere og lite hvile. Hvert enkelt lag, trener/støtteapparat og foreldre må legge en plan og se den totale belastningen. Spilleren skal ikke være på toppen av sin karriere som 16 åring. Dere har god tid!!! Det du ikke har tid til er skader og skader som er alvorlige. Så ta dette på alvor, lytt til kroppen, legg en god plan med trenerteam hvis du er med på for mye, ta vare på deg selv det er du som skal ha den kroppen resten av livet.

Jeg heier på deg!

Hanne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s