Hvordan jeg takler de dårlige dagene…

Da er det fredag igjen gitt, og det er ikke så lenge siden det var fredag synes jeg. Så denne uken har gått fort.

De siste ukene har jeg ikke vært helt på topp, jeg har mye tanker og mye smerter. Så kjenner litt på det stresset det gir meg. Men jeg har blitt veldig flink på og akspetere de verste dagene når kroppen ikke spiller på lag. Da gir jeg meg lov til å slappe av, og må jeg legge meg ned så gjør jeg det. Da fortsetter jeg ikke bare og kjøre på, såpass har jeg lært med årene, at det blir ikke noe bedre av den grunn. Min kropp sier i fra når den ikke orker, da må jeg bare leve etter det, den dagen eller de dagene, sånn er det bare.

Før når det kunne gå over flere dager, kunne jeg kjenne at jeg ble stresset. Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg og jeg ble lei meg fordi jeg ikke orket og gjøre ting. For når smertene er så intense, orker jeg ikke tenke. Så når jeg også ble stresset, var jeg skikkelig deilig og ha med å gjøre he he he he. Men nå har jeg funnet ut hvordan jeg skal takle disse dagene. Jeg går fortsatt inn i min lille boble, men jeg slipper det verste stresset det ga meg. For og komme hit har jeg prøvd litt forskjellige teknikker og de som fungerer på meg er avspenningsteknikker, pusteøvelser og frisk luft når jeg orker å gå, spesielt skog og mark hjelper meg veldig. Da er jeg heldig som har marka som nærmeste nabo. Pusteøvelser gjør jeg hverdag nå, fordi det hjelper meg i det daglige til å slappe av og tenke klart. Hva gjør dere når dere kjenner på stresset eller har dårlige dager?

Ønsker dere en fanatisk fredag og en herlig helg. Her blir helgen fylt med håndball og bursdag, gleder meg.

Hanne

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

2 kommentarer om “Hvordan jeg takler de dårlige dagene…”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: