2 år siden….

God onsdag til dere alle!

Her er dagen ikke tipp topp. Dette høstværet tar på kroppen. Så da får jeg slappe litt av og bare akseptere at sånn er det i dag. Men fy søren så kjipe sånne dager er, blæ!

I dag er det 2 år siden jeg hadde min siste operasjon, operasjon nr.14 i mitt høyre kne. Da fikk jeg protese bak kneskålen. Og det så ut til å bli den mest vellykkede operasjonen. Jeg hadde ingen smerter når jeg våknet og opptreningen var veldig smertefri, men så kom alt tilbake og smertehelvete var i gang igjen. Men det skal sies at det er bedre enn det var og det sier litt hvor dårlig stand kneet var i utgangspunktet.

Det er så utrolig viktig at dere tar vare på dere selv og lytter til kroppen. Jeg lover dere at det ikke er noe gøy og være i den situasjonen jeg er i, det er dessverre ikke verdt og presse kroppen til det er for sent. Så mitt tips, lytt til leger og fysioterapeuter gjør som dere får beskjed om og si i fra hvis kroppen ikke har det bra. Det vil du få igjen for senere i livet.

Hanne

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: