Hvorfor skal vi advare?

Utrolig glad for at mitt siste innlegg ble sett der ute. Og jeg vil fortsette denne jobbe helt til foreldre, trenere og støtteapparat gjør noe med det. Dere må forstå konsekvensene av å starte opp for tidlig eller trene og spille med skader. Kan si at de ikke vil bli bedre idrettsutøvere fordi de skal begynne for tidlig eller trene/spille med skader. Dere vil bare gjøre det vondt verre for utøveren. La de få bruke tid og vær heller der for utøveren under den tunge perioden de er ute med skade. Ikke legg press på de. De er klare når de er klare.

Jeg kom over denne artikkelen på hjemmesiden til NRK der de advarer unge med korsbåndskade og fortsette med håndball. Det står også om de høye tallene på kneskader. Er utrolig vanskelig å si til en ung utøver at, nå skal du slutte. Så hvorfor skal vi advare? Jo fordi, da har de muligheten til å skape seg en ny drøm, en ny hobby og gjøre noe helt annet, men samtidig ha da et smertefritt liv og vite at mitt kne vil ikke skape problemer for meg i fremtiden fordi jeg sluttet tidlig. Men jeg forstår at dette er utrolig vanskelig. Derfor er det ekstra viktig nå at trenere legger inn skadeforebyggende trening i oppvarmingen, sånn at vi får ned disse skremmende tallene og vi slipper slike situasjoner, der 14 åringer må slutte med håndball og ta ett så utrolig tøft valg i ung alder.

TA GREP I DAG!!!

Bilde fra NRK.no

https://www.nrk.no/sport/ma-advare-kneskadde-tenaringer-mot-handball_-_-det-er-blitt-en-epidemi-1.14679921

Hanne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s