Derfor blir min jobb viktig!

I går i Aftenposten skrev Mette Bugge om barn som kan få mentale skader etter korsbåndskader. Jeg har selv følt mange skader på kroppen og har veldig god erfaring med det å jobbe meg tilbake, både fysisk og psykisk. Jeg var ikke 12 år når jeg røk korsbåndet, menisk og leddbånd, men jeg var 18 og hadde allerede vært ute 1 år med skulderskade. Jeg var nesten ute i 3 år i strekk med skader, i en veldig viktig periode av min kommende håndballkarriere. Dette var utrolig tøft på meg psykisk. Men jeg hadde satt meg mål veldig tidlig og jeg visste at jeg ville klare det med hard jobbing og verdens beste støtte hjemmefra. Det var tøft, men jeg kom ut av det som en sterkere person. Selvom jeg vet den dag i dag at jeg startet for tidlig. Jeg husker at jeg ikke hadde full styrke i benet den dagen jeg var tilbake på banen. Men dette er noe vi vet mer om i dag, dette er det viktigste for de som skal tilbake, at de har full styrke og at de bruker god tidpå opptreningen. Jo lenger tid du bruker jo bedre!

unnamed

Jeg forstår så utrolig godt de små jentene og guttene som skader seg i tidlig alder. Jeg forstår godt at det er verdens undergang og hvor tøft det er å være ute fra det de elsker mest å drive med. Derfor blir min jobb viktig fremover! Jeg vil og skal hjelpe de unge som er ute med skader med den mentale delen, jeg har vært der selv og kjent det på kroppen så utrolig mange ganger. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at de får en bedre opplevelse med å være ute med skade og at de kommer tilbake sterkere. Men uansett blir det en tøff reise for de, men jeg skal gjøre alt for at det vil bli en bedre reise mot sine mål og fremtid.

Men den viktigste jobben er at vi forhindrer disse skadene og det kan dere alle starte med i dag. Nemlig skadeforebyggende trening! Hvis dere starter i dag på trening med 15 før eller under oppvarmingen er dere på god vei. Dette kan dere alle klare, og det ingen unnskylding om at dere ikke har tid, det dere ikke har tid til er, SKADER!

Book meg gjerne inn der jeg kan fortelle dere om min reise, hva jeg har gjort for å komme tilbake etter skader. Eller om det er noen som trenger hjelp med å snakke med noen som har vært igjennom et skademareritt, som vet hva det koster og jobbe seg tilbake. Som kan hjelpe deg med å bli mentalt sterkere etter en alvorlig kneskade eller en annen skade. Jeg kommer også gjerne til ditt lag og snakker om skadeforebyggende trening og får dere til å komme i gang med den viktigste jobben dere kan gjøre for deres spillere!

Ta kontakt på mail hannehalen22@gmail.com

Her kan dere lese artikkelen til Mette Bugge:ee01a784-665e-46cb-ad68-32ac0af0dab6Bildet er fra Aftenposten

https://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/12-aringer-kan-fa-mentale-problemer-etter-korsbandskader–Mange-far-langtidsplager-244257b.html

Ønsker dere alle en fin tirsdag og håper jeg hører fra dere:-)

Hanne

ENGLISH:

Yesterday in Aftenposten Mette Bugge wrote about children who can get mental injuries after ACL injuries. I have felt a lot of damage on my body and have a very good experience working with myself, physically and mentally. I was not 12 years old when I destroyed my ACL, meniscus and ligaments, but I was 18 and I had already been out for 1 year with shoulder injury. I was almost out for 3 years in tire with injury, in a very important period of my future handball career. This was incredibly tough on me mentally. But I had set my goals very early and I knew I would be back with hard work and the world’s best support from home. It was tough, but I came out of it like a stronger person. Although I know today that I started too early, I remember that I did not have full strength in my leg the day I was back on the pitch. But this is something we know more about today, this is the most important thing for those who return, that they have full strength and that they spend a good time on the exercise. The longer you spend the better!

I really understand the little girls and boys who hurt themselves in the early age. I understand that it’s the world’s demise and how tough it’s to be out of what they love most to do. That’s why my job is important in the future! I will and gonna help the youngsters who are out with injury and help them with the mental part, I have been there and felt it on my body. I will do all I can to help them to get a better experience of being out with a injury and returning stronger. It will be a tough journey for them, but I will do everything for a better journey towards their goals and future.

But the most important job is that we prevent these injuries and you can all start with that today. Injury prevention training! If you start the training 15min before or during the warming, you are on your way. You all can do this, and no excuse that you don´t have time, what you do not have time for is injuries!

Feel free to book me where I can tell you about my journey, what I have done to return after injuries. Or if someone needs help to talk to someone who has been through a lot of injuries, who knows what it costs and work hard to come back. Which can help you get mentally stronger after a serious knee injury or another injury. I also like to help your team and talk about injury prevention training and get you started with the most important job you can do for their players!

Contact me on hannehalen22@gmail.com

Have a lovely Tuesday:-)

Hanne

 

 

 

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: