Hva gjør du og ditt lag for å forhindre skader?

Jeg er så utrolig glad for at dette temaet er oppe nå. Fordi det er akkurat dette jeg vil jobbe med når jeg er på bena igjen. 

Hva er det vi gjør feil, og gjør vi alt vi kan for at utøveren får riktig trening og belastning? Trener dere skadeforebyggende? 
Når det kommer til skadeforebyggendetrening, er dette så utrolig viktig. Jo tidligere dere starter, selvfølgelig bedre er det.

Trenere sier ofte at de ikke har tid, men det er bare tull. Dette er enkle øvelser man kan ta med seg inn i treningen og inn i oppvarmingen. Så man har alltid tid!

Jeg vil gjerne bli leid inn til ditt lag og snakke om viktigheten rundt dette tema og vise øvelser når jeg blir frisk. Dere må gjerne allerede nå sende meg Mail hvis dette kan være aktuelt for ditt lag. Send til hannehalen22@gmail.com

Les denne artikkelen fra Aftenposten, veldig glad for at det blir litt oppmerksomhet rundt dette. Og at flere vil ta tak!Bilde fra AftenpostenBilde fra Aftenposten

Dette må du og ditt lag få inn som ren rutine!
https://www.aftenposten.no/100Sport/ballsport/Stadig-flere-jenter-ned-i-10-arsalderen-ryker-korsbandet-Na-slar-Frode-Kyvag-alarm-243628b.html

Hanne

English:

I’m so excited that this theme is up now. Because that’s exactly what I want to work on when I’m on my legs again.

 What are we doing wrong and do we do everything we can to make sure that the athlete gets the correct exercise and strain? Do you train injury prevention?

When it comes to injury prevention training, this is so incredibly important. The sooner you start, of course, better it is.

Trainers often say that they not have time, but it’s just bullshit. These are simple exercises that you can take in to the training. So you always have time!

I would like to be hired in to your team and talk about the importance of this theme and show exercises when I recover. You can already now send me a e-Mail if this may be applicable to your team. Send to hannehalen22@gmail.com

Hanne:-)
CCA3E66D-0EDC-4F8F-BE225FE123CB982C-5716F4A5-71C0-48FB-A56BC12AF5BE55FE

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: