I did it!

Nå er det endelig gjort and i did it. Jeg er så utrolig glad for at det er over, for denne gangen gruet jeg med veldig. Men nå er jeg klar for å bli frisk og komme meg på bena uten smerter. «Yes i can»

Now it’s finally done and i did it. I’m so excited that it’s over, for this time I was very nervous. But now I’m ready to get well and get up on my legs without pain. «Yes i can»

Legen var veldig fornøyd med operasjonen og han fant en god del skader bak kneskålen. Her var brusken helt ødelagt, så nå har han slipt og satt på en plastprotese bak selve kneskålen. Han har også flyttet litt på kneskålen så den skulle få den beste plasseringen i forhold til selve protesen. Så da ble den festet i lårbenet. Jeg fikk også en ny plastplate som var festet i protesen, den var for liten og gjorde at protesen ble løs. Nå er den stabil og nå SKAL DET BLI SÅ BRA💪🏼

The doctor was very pleased with the operation and he found a lot of damage behind the knee bowl. Here the cartilage was completely broken, so now he has slipped and put on a plastic prosthesis behind the knee bowl. He has also moved a little bit on the knee bowl so that it would get the best position relative to the prosthesis itself. Then it was attached to the thighbone. I also got a new plastic plate that was attached to the prosthesis, it was too small and made the prosthesis loose. Now it’s stable and now it’s gonna be good💪🏼

Her er fra oppvåkningen.Utsikten fra rommet.Sliten, men fornøyd.Endelig oppe og kan ha på mine regne klærSånn går no dagan#fighter

I går var jeg i god form fra jeg våknet så det var en helt fantastisk følelse. Jeg har alltid vært så dårlig etter operasjonene, men denne gangen var jeg så bestemt på at jeg ikke skulle ha noen medikamenter med morfin, da  går det dårlig. Så denne gangen var en helt ny opplevelse og fantastisk. Er snart oppe å løper rundt he he he he.

Yesterday I was in a good shape from waking up so it was an amazing feeling. I have always been so sick after surgery, but this time I was so determined that I would not have any medication with morphine, then it will be bad. So this time was a brand new experience and it was amazing. So soon I’m up running around he he he he.

Nå kommer fysio’n snart og da blir det litt trening og opp å gå💪🏼

Now the physio is coming soon so I’m gonna do a little bit of exercise and go for a walk💪🏼

Hanne

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: