Spennende ting på gang

Da har det jaggu blitt torsdag allerede. Denne uken har vært veldig rar og mye smerter. Men nok om det folkens, jeg er på saken og kroppen den SKAL BARE BLI BRA!!!

Det jeg vil fortelle dere er at, jeg er jo veldig veldig interessert i hvordan håndball og fotballklubber jobber med forebyggende trening. Gjør dere klubber en god nok jobb? Og der er jo svaret NEI. Her har dere så sykt mye å gå på. Hva gjør din trener for å forebygge kneskader på trening? Her vil jeg at dere skriver til meg, hva gjør dere på trening som skal forebygge skader? Send svar på Mail til meg hannehalen22@gmail.com

Her har vi en stoooor jobb foran oss, alle sammen. Vet dere at hvis dere gjør skadeforebyggende øvelser under oppvarmingen, kan det redusere skader på opptil 50%. Det er ganske heftige tall og dette er beviste tall. Så her må dere ta tak alle sammen. DETTE MÅ BLI EN RUTINE PÅ DITT LAG!

I dag har jeg vært på Norges Idrettshøyskole og hatt et møte med Grethe Myklebust. Hun har drevet med forskning på korsbåndskader i mange år. Så utrolig bra dame og vanvittig dyktig. Hun viste meg mange interessante tall rundt korsbåndskader i håndballen. Det var så spennende og inspirerende å høre på hva hun sa og viste, at nå vet jeg at dette skal jeg ta tak i. Kan ikke si for mye hva vi snakket om, men hvis det blir aktuelt, vil jeg reise rundt til klubber å snakke med trenere og spillere. Sånn at dere forstår hvor viktig denne jobbe med forebyggende trening er. Vi må ta tak og jeg vil ikke at andre skal ende opp som meg. Så jeg har noen spennende ting på gang og håper jeg klarer å gjennomføre dette. Det vil ta tid, men jeg håper jeg får det til:-) 

Husk og skriv til meg folkens, jeg vil så gjerne høre fra dere. Og jeg er så spent på om dere trener nok forebyggende.

Gleder meg til å høre fra dere:-)

Hanne

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: