1 år med kneprotese

I går var det 1 år siden jeg fikk stålet/kneprotesen i kroppen. Per dags dato, er jeg ikke fornøyd i det hele tatt. Blæ! Det har vært deg tøffeste året jeg har hatt, både mentalt og fysisk. Jeg hadde nok ikke forestilt meg at det skulle være sånn som det har vært. Trodde jeg skulle bli mye sprekere og tåle mye, men den gang ei. Grunnen for at dette tar så utrolig lang tid og at smertene er så intense, er fordi kneet mitt var så ødelagt før jeg fikk protesen. Legen sier at skadene var store og slitasjen er så stor under kneskjellet at det ikke er sikkert at det vil bli bedre. Men det skjer ikke, det skal bli bedre!!!!


Det positive er at hvilesmertene er borte, men føler mye annet har blitt verre. Jeg kan ikke gå uten og ha vondt, jeg kan ikke stå å lage mat uten at kneet hovner opp, jeg kan ikke per dags dato trene benet uten at kneet hovner opp og det å gå ned en trapp uten at det gjør vondt. Det er veldig mye som jeg skulle ønske jeg kunne gjort, men nå er det som det er og da må jeg gjøre det beste ut av det.

Bilder og video bare noen få dager etter operasjonen!​

Skal være ærlig at dette har vært utrolig tøft, og jeg hadde ikke klart det uten den beste støtten jeg har fått av min helt fantastiske samboer og min fantastiske familie. De har rett og slett vært enestående og ikke minst tålmodige, ikke bare bare og ha en med humør som en berg og dalbane rundt seg. Men det har takk og lov blitt bedre, ikke så mye deppa lenger, fordi jeg har hatt så god støtte og snakket om det.

Nå må jeg bare jobbe hardt og tenke positivt, dette skal bli bra. Orker ikke ha disse smertene lenger, så håper min fysio og jeg kan finne en løsning veldig veldig snart!!! I mellomtiden skal jeg fortsette å være tålmodig, gå korte turer, lufte hodet, hvile, jobbe mentalt og tenke positivt. Jeg vet at jeg skal klare det, men noen ganger tar det bare litt lenger tid!

Det du ikke dør av gjør deg sterkere💪🏼

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

5 kommentarer om “1 år med kneprotese”

  1. Hei
   Kneet mitt er dessverre ikke bra. Jeg fikk en for stor protese, så sliter med å få trent skikkelig. Det er mye smerte og hevelsen kommer fort. Jeg var 36 når jeg fikk den og det var for 5 år siden.

   Liker

 1. Snart 2 år siden jeg fikk min. Absolutt ikke fornøyd. Og etter å ha lest kommentaren over lurer jeg på om min også er for stor?
  Selv om høyre kne alltid har vært større enn venstre, er den mye større nå. Jeg har god bøy i protesen, samtidig er den stiv som en stokk når jeg går. Får ikke brukt bøyen. Og det gjør vondt rundt protesen. Lurer på hvor lenge jeg klarer bevege meg i fremtiden.

  Likt av 1 person

 2. Hei
  Det er 3 år siden jeg fikk satt inn helprotese i høyre kne. Sliter med bøyen, klarer ikke å tråkke rundt på sykkelen og har problemer med enkelte trapper. Fikk beskjed om at operasjonen var vanskelig pga store slitasje. Nå må jeg ta venstre snart også, men gruer meg fryktelig. Er 57 år idag, spilt håndball i mange år.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: