Vet du hvordan du skal trene etter en korsbåndskade?

Hei

Jeg legger ut dette blogginnlegget på nytt, siden det er så viktig og det er vikitg å trene opp riktig etter en korsbåndskade. Husk og bruk god tid, gjerne 2-3 måneder ekstra enn antatt!!!

Skriv gjerne til meg hvis det er noe dere lurer på 🙂

God helg alle sammen

Baksiden av medaljen

I dag tenkte jeg å dele med dere litt forskningsmatriale på korsbånd og hvordan man skal trene det opp igjen. Dette er en mer alvorlig skade enn vi egentlig tenker på, siden det er så mange som kommer tilbake til idretten. Det i seg selv er jo veldig bra og jeg forstår mer enn noen at man vil tilbake og drive med det man elsker å gjøre. Men hvor bra er det egentlig å komme tilbake og hvor mye skade gjør det på kneet på lang sikt?

cropped-hannehalen-3631.jpg

Det er så utrolig viktig og være flink med opptreningen og ikke sluntre unna. Husk det du gjør under opptreningen er hele fremtiden din, og det er der du bygger opp grunnmuren. Så min anbefaling for dere med korsbåndskader, lytt til fysio, få et treningsprogram og gjør det nøye, bruk god tid og tren bra.  Bruk heller noen måneder ekstra ikke stress med…

Vis opprinnelig innlegg 73 ord igjen

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: