Er dere flinke med forebyggende trening?

Hei og hopp nå er det endelig fredag:-) I dag har jeg vært innom på jobben en tur og hilst på. Alltid deilig å komme seg ut av huset når energien tilsier det, ekstra godt og komme ut på landet der vi har kontor og lager i den friske gode luften. Jeg er medeier i Nova boligstyling, så da er det greit å vise ansiktet sitt der innimellom, så de husker hvem jeg er hi hi hi.

I dag vil jeg dele med dere noen tips om hvor dere kan finne de beste øvelsene for forebyggende trening. Er du/dere flinke til det? Er laget ditt flink til å sette av tid til det? Hvis ikke, vil jeg anbefale dere å sette i gang med det nå. Dette er så utrolig viktig for dere alle som driver med idrett. Dette kan dere allerede starte med i tidlig alder, det finnes mange øvelser som passer til alle aldere.

img_5263

Det som har vist seg å forebygge skader er oppvarmingsprogram som inneholder, løping, teknikk (smalere finter og to-bens landinger), styrke og balanse/koordinasjon. Prøve å gjøre øvelsene med «hofte-kne-tå» i linje, unngå «kissing knees» eller valgus som det også kalles. Du trener styrke, balanse, koordinasjon og teknikk samtidig som at du varmer opp kroppen for videre aktivitet.

screen322x572Bilde fra Getset Train Smarter appen.

De beste øvelsene kan du finne enkelt med å laste ned en app som heter  GetSet Train Smarter også kan dere gå inn på http://www.skadefri.no her vil dere finne mange øvelser og all den infoen dere trenger. Hvis det er noe dere lurer på er det bare å ta kontakt så skal jeg hjelpe dere.

Håper dette var nyttig informasjon og at dere vil ta dette videre. Husk at denne type trening hjelper deg å forebygge langvarige skader.

Ha en kjempe fin helg alle sammen 🙂

Hanne

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: