Da er svaret her….

Hei og hopp

Så var det fredag igjen dere, uken har bare flydd fra meg igjen. Holder på med et kurs så har hatt mye å gjøre, har begynt smått med juleforbredelser, og kost meg inne i varmen, så da flyr dagene fra meg. Kroppen begynner å komme i form igjen etter sykdom, det er deilig. Godt når energien kommer tilbake og man orker å gjøre ting ikke bare ligge på sofaen rett ut.

I går fikk jeg svar på MR bildene av hofta og for min del var det gode nyheter. Jeg var så utrolig nervøs for at det skulle være slitasje i hofteleddet, men takk og lov så vare det bare en «cyste» og noe annet som jeg må få en nærmere forklaring på til uken. Kan jo si at den cysta er vond som fy, men det er større sjangser for at smertene kan bli borte siden det ikke er slitasje. Takk og lov!!!! Til uken skal jeg få en injeksjon inn i hoften, så får jeg krysse fingrene for at det vil hjelpe så jeg slipper en evt operasjon. For denne cysten SKAL bort, nå har jeg hatt de smertene altfor lenge og nå er det nok. Jeg legger ved noe fakta opplysninger ang cyste på hofta.

acetabulum_300x300ACETABULUM. Acetaculum er hofteskålen. Her titter vi rett inn i den, når lårbenskulen er fjernet. Riften i dette tilfellet synes tydelig. Cystene dannes muligens av leddvæske som squeezes ut gjennom riften og til det omgivende vevet. Riften sitter i bindevevskomponenten, dvs den såkalte leddleppen (acetabular labrum)  som gjør skålen dypere og mer funksjonell.

Hvordan oppstår paralabrale cyster i hofteleddet?

Først får du leddleppesprekken, deretter oppstår cystene omkring skålen. Sprekkene/riftene kan man få som følge av overbruk, medfødte feilstillinger i leddet (hofteleddsdysplasi; bør oppdages ved fødsel eller på helsestasjonsundersøkelsene deretter), tidens slitasje (degenerasjon) eller skade.

Dette har nok oppstått for min del etter en lang håndballkarriere og mye slag på hoftekammen.

Hva er symptomene på leddlepperift i hofteleddet?

 • Rotasjon av hoften smerter og kan være vanskelig å gjennomføre også, pga riften stanser videre bevegelse.
 • Trekke låret til seg som ved dype kneløft kan gi smerter
 • Knepping i leddet som kan høres eller føles
 • Fremre hofteleddssmerter

Her har jeg mye smerter foran i hofta, inn mot lysken og rundt mot rompa.

Nå skal dette bli bra en gang for alle 🙂

Håper dere alle får en super duper fin fredag og helg!

 

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

2 kommentarer om “Da er svaret her….”

 1. Din beskrivelse av smertene er nøyaktig de samme som mine.
  Jeg har tatt MR og har fått påvist kun rimelig slitasje , men en cyste.
  Skal til utredning på torsdag 19/9 .
  Har du fått tatt ut cysten?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: