Håndballskole med forebyggende trening

Hei hei alle sammen!

Nå er det skolefri og tiden inne for håndballskoler. I år har jeg fått den gleden av å lære bort litt nyttig trening til noen flinke barn. I går var jeg på håndballskolen til Lørenskog håndballklubb, det er også den klubben jeg begynte min karriere. Så da er det alltid gøy å gi litt igjen når de spør. Jeg skulle ha forebyggende trening med en gjeng 8 åringer og en gjeng 11 åringer, så her måtte jeg tenke at de skulle få en god opplevelse med viktig forebyggende trening og ikke de kjedeligste øvelsene. Jeg satt sammen et program med og uten ball og mye balanse med fokus på knær over tær. 

De eldste har hoppekamp og fokus på knær over tær. Ikke alltid lett å tenke på det når man hopper rundt og blir dratt ut av balanse. Men jentene var veldig flinke.

Her bilde fra de minste som balanserer på benk mens de spretter ballen. Her kan man gå fremover, sidelengs og baklengs samtidig som man spretter. Men igjen viktig med knær over tær.Legger ved noen av øvelsene som jeg brukte i går og som passer veldig bra for jenter i alle aldere og som er veldig VIKTIG for alle håndballag å gjøre minst 15 min hver trening.

– 2 og 2 jobber sammen. En løper fremover og den andre løper bakover mens de kaster til hverandre. Vær lett på fot og knær over tær. 3×30 sek

– Sidelengs løp med hopp mens de kaster ball. Myke to-bens landinger. Knær over tær. 3×30 sek

– Ett bens hopp, 2 hopp på høyre, hopp til siden og 2 hopp på venstre lande på begge ben til slutt.

– Løp baklengs med sideveis forflytning, vær lett på foten og husk hurtig fotarbeid

– Hoppekamp 2 og 2 sammen, holde i en ball sammen, stå på 1 ben og dra om kamp. 3×20 sek.

– hopp og dytt. 4 stykker sammen, 1 i midten og de 3 andre skal stå rundt å dytte. Myke landinger på 2 ben, 2×30 sek.

-2 og 2 sammen, de gjør øvelsen annen hver gang. Hoppe til siden opp på puten og holde balansen. De som venter kjører lette knebøy, husk knær over tær. 3×30 sek.

Dette var bare noen av øvelsene. Hvis dere har noen spørsmål er det bare å spørre eller hvis dere trenger hjelp med forebyggende trening er det bare å maile meg 🙂

Ha en fortsatt fin dag alle sammen ☀️

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: