Meditasjon og avslapping

Hei og god lørdag alle sammen 🙂
Håper dere skal gjøre noe gøy eller koselig i helgen. Jeg skal snart hjem til min bedre halvdel og i dag i heimen til familien Halén Axelsson blir det håndball og litt mere håndball. Først skal vi se Sverige mot Slovenia i OL kvalikken også blir det Norge mot Danmark, spennende. Ellers blir det ikke mye annet, blir litt trening og litt meditasjon og avslapping øvelser. Det er godt for kropp og sjel å ta seg en pust i bakken og bruke 10-20 min på seg selv og puste. Alle trenger det i våre hektiske hverdager. Så prøv gjerne disse øvelsene som jeg deler med dere i dag, dere vil merke etter noen ganger at det vil hjelpe med å slappe av i kroppen og stress vil drive ut:-) 

Mentale bilder

Bildet i ditt indre øye, kan hjelpe deg omgruppere og slappe av. Bildet en idyllisk og fredelig scene, for eksempel en eng eller en strand, og bruke alle dine sanser. Har du lukter jasmin i luften? Kan du høre fuglene synger og føler lett bris på huden din?Kroppen din kan ikke fortelle forskjellen mellom en tanke og en reell hendelse, så ta dine fredelige scene til tankene neste gang du føler deg engstelig. Denne «mini-ferie» vil hjelpe deg å føle deg uthvilt, som om du hadde virkelig besøkt til et tropisk paradis.

Du kan også visualisere stress strømmer ut av kroppen din, eller kjører av ryggen som vann. Disse bildene er spesielt nyttig på jobb hvis du ikke har mye privatliv. I stedet for å gripe tak i en kopp kaffe neste gang sjefen endrer en frist på deg, bilde stress flyter fredelig ut av kroppen din fra hodet til tærne og starte smilende.


Meditasjon

Er bevisst for å fokusere på en eneste tanke, et objekt eller ord. Dette bevisst fokus opptar tankene dine og avleder oppmerksomheten bort fra problemene som skaper stress. Mange som mediterer hevder at det bidrar til å øke sin kreativitet og evne til å løse problemene ved å la underbevisste tanker å oppstå til bevisst oppmerksomhet. Men meditasjon er ikke langt ut eller mystisk. Som dyp pusting, kan du gjøre det hvor som helst og uten spesialisert opplæring.

Sitte komfortabelt, lukk øynene og slappe kroppen din, konsentrere seg om å puste rytmisk. Føler pusten og fokusere på hvert åndedrag du tar. Tanker vil komme til hjernen, men bare la dem passere uten å gi dem noen oppmerksomhet. Du kan også holde fokus på en setning, for eksempel en positiv aksept, et objekt, for eksempel et stearinlys flamme, eller en trøstende ord som «rolig». Prøve å tømme tankene for 10 minutter i morgen og igjen før du går i dvale, gradvis øke mengden av tiden du mediterer hver dag.


Avslappende musikk og lyder

Kan hjelpe deg å tømme tankene etter en travel dag. Enten du lytter til cd´er, mp3 nedlastninger eller podcaster, kan du finne et opptak som vil hjelpe deg å sovne lettere, meditere, slå stress og mye mer. Mange butikker selger avslapping cd´er og du kan laste ned fra nettet som kan innholde musikk, naturlyder eller guidede meditasjoner.

Mens folk flest kan håndtere kortsiktige stress med noen problemer, kan pågående stress suge gleden ut av livet. Ved å håndtere problemer på en positiv måte, vil du være i stand til å opprettholde en sunn livsstil selv når livet er å kaste deg curveballs. Hvem trenger sjokolade når sjelefred er bare en tanke unna?

Disse øvelsene har jeg fått av min fysio:-)Dette her er noe jeg jobber med om dagen for å få tankene ut av hodet og få kroppen til å slappe av. Prøv dette og få negative tanker ut av hodet. Kan si at det er ikke alltid like enkelt, men det er hvert et forsøk og det hjelper ikke eter første forsøk. 
Håper dere vil prøve 🙂

Ønsker dere alle en super duper lørdag!!!!

Klem klem


Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: