Dommedag…….

Hei hei alle sammen 🙂

I dag har det vært en hektisk dag, noe som ikke er normalt for meg for tiden. Typisk at alt blir lagt på en og samme dag.
Dagen startet først med trening og behandling hos min fysio, kan ikke si at jeg liker den behandlingen han gir meg om dagen. Sier bare en ting AU. Vi har begynt nå å jobbe med strekken min og det er egentlig helt forferdelig vondt. Han legger bare litt press på kneet så det skal presses ned mot benken, men med det presset han legger er nok til at jeg ser stjerner he he he, pingla.no.
Etter litt behandling ble det trening og nå begynner den skikkelige treningen, noe jeg har lengtet etter. Nå skal det BYGGES MUSKLER jada. Jeg skal kjøre nå i startet, ettbens og tobens benpress med tung motstand uten at det gjør vondt. Også skal jeg begynne med bekkenløft, bekkenløft 1 bens i slynge og ettbens hip-thrust og den øvelsen var virkelig en wake up call he he, jeg har INGEN muskler igjen i operasjonsbenet. Så nå er det bare å kjøre hardt på, men fornuftig og lytte til kroppen, noe jeg lærer sakte men sikkert 🙂  

Etter en økt på morgenkvisten ble det litt hvile før dommensdag på sykehuset. Jeg har vært på 6 ukers kontroll hos fysion på Lovisenberg sykehus. Det gikk veldig bra, jeg har 110 grader bøy og de sier at 120 grader er det mest normale, men jeg vil prøve å få bedre bøy enn det. Jeg hadde 10 grader igjen på strekken og det var også bra, ellers var alt bare bra og som det skulle takk og lov. Rart med det, men jeg ble litt nervøs før jeg skulle inn, var redd jeg ikke hadde gjort bra nok jobb. Hadde ikke trengt å kjenne på nervene, he he alt var i rute, tipp topp tommel opp:-)

Venter på å komme inn til fysion på Lovisenberg sykehus.


Jeg har også hatt et lite møte med Steinar Johansen som er korsbåndslege på Lovisenberg i dag. Fikk høre litt om hva unge korsbåndskadene vil og tenker. De fleste vil selvfølgelig tilbake i ideretten og det forstår jeg veldig godt, men de MÅ huske å tenke seg godt om. Er ikke de første årene de vil merke noe på kneet. Det var veldig interessant å høre hva han hadde å si. Så vi får se hva som skjer etter at jeg er i form og hva jeg kan hjelpe til med på dette området, vikelig noe jeg brenner for og vil dele mine erfaringer.

Ha en fortsatt fin dag alle sammen:-)Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: