Dette er så viktig!!!!

Hei alle sammen 🙂 

Håper dere har hatt en fin helg selvom været har vært dårlig. Jeg har ikke gjort så mye sprell akkurat, har prøvd å få hevelsen ned på kneet uten hell. Har vært mye i ro siden det har vært vondt de siste dagene, så eneste sprellet jeg gjorde var å se min samboer Martin spille sin siste seriekamp for sesongen i går. Ellers har sofaen vært min bestevenn, egen sittegrop i sofaen nå he he he. 

I dag vil jeg gjerne dele med dere noen tall og en link fra et foredrag Grethe Myklebust hadde om forebyggende trening og korsbåndskader. Forebyggende trening er så utrolig VIKTIG selvom det kan være vanskelig å få puttet inn i treningstiden, men tallene og forskningen viser at det er veldig viktig.
Dette er noe jeg brenner for om dagen og tenker mye på når jeg sitter her i sofaen. Jeg vil at dere unge håndballspiller der ute skal holde dere skadefrie og spille håndball så lenge dere kan, uten at skadene skal stoppe dere.


                                            


                     Klikk inn på denne linken og lær 🙂

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: