Skremmende tall…….

Hei og god fredag alle sammen 🙂

Jeg vil gjerne dele med dere noen fakta tall som skremmer meg veldig. Dette går ut på kneskader på yngre idrettsutøvere. Jeg forstår veldig godt at de vil tilbake med det de driver med etter en alvorlig kneskade, man vil liksom besvise for alle at de kan komme tilbake og man driver med noen man elsker å gjøre. Jeg gjorde det selv og dere vet hvordan det gikk. Jeg vil bare at dere tenker dere godt om.


bildet hentet fra google.Risk of Secondary Injury in Younger Athletes After Anterior Cruciate Ligament Reconstruction: A Systematic Review and Meta-analysis.

BACKGROUND: 

Injury to the ipsilateral graft used for reconstruction of the anterior cruciate ligament (ACL) or a new injury to the contralateral ACL are disastrous outcomes after successful ACL reconstruction (ACLR), rehabilitation, and return to activity. Studies reporting ACL reinjury rates in younger active populations are emerging in the literature, but these data have not yet been comprehensively synthesized.

PURPOSE: 

To provide a current review of the literature to evaluate age and activity level as the primary risk factors in reinjury after ACLR.

STUDY DESIGN: 

Systematic review and meta-analysis.

METHODS: 

A systematic review of the literature was conducted via searches in PubMed (1966 to July 2015) and EBSCO host (CINAHL, Medline, SPORTDiscus [1987 to July 2015]). After the search and consultation with experts and rating of study quality, 19 articles met inclusion for review and aggregation. Population demographic data and total reinjury (ipsilateral and contralateral) rate data were recorded from each individual study and combined using random-effects meta-analyses. Separate meta-analyses were conducted for the total population data as well as the following subsets: young age, return to sport, and young age + return to sport.

RESULTS: 

Overall, the total second ACL reinjury rate was 15%, with an ipsilateral reinjury rate of 7% and contralateral injury rate of 8%. The secondary ACL injury rate (ipsilateral + contralateral) for patients younger than 25 years was 21%. The secondary ACL injury rate for athletes who return to a sport was also 20%. Combining these risk factors, athletes younger than 25 years who return to sport have a secondary ACL injury rate of 23%.

CONCLUSION: 

This systematic review and meta-analysis demonstrates that younger age and a return to high level of activity are salient factors associated with secondary ACL injury. These combined data indicate that nearly 1 in 4 young athletic patients who sustain an ACL injury and return to high-risk sport will go on to sustain another ACL injury at some point in their career, and they will likely sustain it early in the return-to-play period. The high rate of secondary injury in young athletes who return to sport after ACLR equates to a 30 to 40 times greater risk of an ACL injury compared with uninjured adolescents. These data indicate that activity modification, improved rehabilitation and return-to-play guidelines, and the use of integrative neuromuscular training may help athletes more safely reintegrate into sport and reduce second injury in this at-risk population.
© 2016 The Author(s).
Ha en fortsatt fin dag i solen 🙂

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: