Mental trening

God torsdag alle sammen 🙂

Som jeg skrev i går skal jeg skrive litt om mental trening. Hvordan det skal hjelpe meg fremover mot smertene og hvordan jeg skal akseptere det å ha fått en kneprotese.Bilde hentet fra nettet.


Bilde hentet fra nettet.I går fikk jeg øvelser av min fysio som går ut på mental trening, der jeg skal tenke på hva jeg kan gjøre og har lyst til å gjøre fremover selvom jeg har kneprotese. Tenke at jeg kan spille håndball, kan løpe, kan style i Eva og mitt fantastiske firma Nova, kan leve uten smerter, kan danse, kan stå på ski osv. Dette er noe jeg skal jobbe fremover med. Det er viktig for meg å gjøre alt og prøve alt for å bli kvitt smertene og bli sterkere både fysisk og mentalt. Jeg tenker positivt og tenker at alt er mulig. Det er ikke alltid like lett i disse dager da man blir sittende mye i sofaen og ikke kan gjøre så mye, men det er viktig å jobbe med det og tørre å feile. 
Min oppgave som jeg skal jobbe med fremover er å ligge ned og slappe av og puste dypt, ha en dialog med meg selv om hva jeg kan gjøre og hva jeg kan klare, positive tanker og jobbe med det. Samtidig skal jeg også jobbe med avspenning i kroppen. Dette vil jeg skrive mer om når jeg har holdt på en stund og dele med dere fremgangen:-)

Min fysio har gitt meg en del linker som jeg har sett på, her er det mye å ta av og tenke på. Legger ved 3 stykker. 

Håper dere vil se litt på dette og skriv gjerne til meg hvis dere har noen spørsmål eller om dere vil dele deres erfaring rundt mental trening.


Alltid viktig å huske at man «KAN»


Her er linkene om mental trening som jeg har hentet fra trening.no og youtube.com. Les og hør igjennom dette, veldig lærerikt. Du finner mye mer om mental trening på nettet, men jeg plukket ut disse 3 linkene som sier det meste.

http://www.trening.no/treningstips/hva-menes-med-mental-trening

https://www.youtube.com/watch?v=_WQ7u7sHHgM&t=59m30s

https://www.youtube.com/watch?v=RYoGXv22G3k

God fornøyelse og håper dere vil like det 🙂


Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: