Statisk trening

Håper dere har hatt en fin onsdag 🙂


I dag har jeg vært å hatt behandling hos min fysio Roger på Elavit Helse & Trening. Jeg fikk først behandling på kne også lår/hofte, det var veldig vondt, men da er det bare å puste med magen. Han maserer rundt på kneet der det er hevelse for at blodsirkulasjonen skal bli bedre også fikk jeg behandling på hofta. 
Vi snakket mye om forskjellige behandlingsformer, som avspenningsøvelser, mental trening og statisk trening. Jeg fikk noen øvelser som jeg skal gjøre hjemme og i dag har jeg brukt de statiske øvelsene. De skal hjelpe meg forhåpenligvis mot smerten i hoften. Har hatt vondt i den i 7 år og den har bare blitt verre med årene jo mer vondt i kneet jeg har hatt. Jeg har gått feil og da blitt feilbelasting på hofta. Så nå håper jeg at alt blir bedre når kneet blir bra og jeg gjør disse øvelsene jeg har fått. Krysser alt jeg har for at jeg går et smertefritt liv i møte. Er i hvertfall lov å drømme:-) 
Leger ved bilder av de statiske øvelsene  🙂 
Her skal man presse benet opp mot hendene og holde i ca. 30 sek.

                   Her presser jeg  benet utover og holder i ca. 30 sek.

Her presser jeg benet innover og holder i ca. 30 sek.

Her har jeg et skjerf under foten og presser ned og holder i ca. 30 sek.

 Disse øvelsene gjentar man  3-4 ganger.

Da er det gjort og denne treningen kan alle gjøre hjemme 🙂

Statisk trening er motstand i form av vekter eller egen kroppsvekt som holdes i en bestemt posisjon over tid. 

I morgen vil jeg legge ut et innlegg om mental trening og hvordan det kan hjelpe mot smerte.

Ha en fortsatt fin kveld 🙂

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: