Statisk trening

Håper dere har hatt en fin onsdag 🙂


I dag har jeg vært å hatt behandling hos min fysio Roger på Elavit Helse & Trening. Jeg fikk først behandling på kne også lår/hofte, det var veldig vondt, men da er det bare å puste med magen. Han maserer rundt på kneet der det er hevelse for at blodsirkulasjonen skal bli bedre også fikk jeg behandling på hofta. 
Vi snakket mye om forskjellige behandlingsformer, som avspenningsøvelser, mental trening og statisk trening. Jeg fikk noen øvelser som jeg skal gjøre hjemme og i dag har jeg brukt de statiske øvelsene. De skal hjelpe meg forhåpenligvis mot smerten i hoften. Har hatt vondt i den i 7 år og den har bare blitt verre med årene jo mer vondt i kneet jeg har hatt. Jeg har gått feil og da blitt feilbelasting på hofta. Så nå håper jeg at alt blir bedre når kneet blir bra og jeg gjør disse øvelsene jeg har fått. Krysser alt jeg har for at jeg går et smertefritt liv i møte. Er i hvertfall lov å drømme:-) 
Leger ved bilder av de statiske øvelsene  🙂 
Her skal man presse benet opp mot hendene og holde i ca. 30 sek.

                   Her presser jeg  benet utover og holder i ca. 30 sek.

Her presser jeg benet innover og holder i ca. 30 sek.

Her har jeg et skjerf under foten og presser ned og holder i ca. 30 sek.

 Disse øvelsene gjentar man  3-4 ganger.

Da er det gjort og denne treningen kan alle gjøre hjemme 🙂

Statisk trening er motstand i form av vekter eller egen kroppsvekt som holdes i en bestemt posisjon over tid. 

I morgen vil jeg legge ut et innlegg om mental trening og hvordan det kan hjelpe mot smerte.

Ha en fortsatt fin kveld 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s