Hjemkomsten!

Hei alle sammen. 
Håper dere har det bra:-)
Da har jeg vært hjemme snart 1 uke og det var deilig å komme ut fra sykehuset. Der hadde jeg ikke klart å være over lengre tid, følte meg veldig innesperret he he he.
Dagene hjemme har gått til å bøye, tøye, ise og slappe av. Det er veldig viktig å få bra bøy og strekk. Jeg sitter på kjøkkenbenken å lar benet henge og slenge rett ned, også presser jeg det inn mot skuffene for å tøye bøyen. Det er ikke noe godt å presse benet, men det er veldig viktig. Når jeg jobber med strekken sitter jeg på gulvet og presser benet ned mot gulvet. Dette gjør jeg noen ganger om dagen. 
Det har ikke bare vært fryd og gammen siden hjemkomsten, det har vært mye smerter, tårer og tanker. Benet ser helt forslått ut, det er helt blått etter operasjonen og fordi jeg masserer det. Men jeg ser lys i tunnelen selvom det er tøffetak som må til. Jeg føler at kneet ikke er helt mitt ennå, siden jeg ikke har smerter når jeg gjør visse ting og når jeg går føler jeg at det ikke sitter helt sammen he he he. Da er Martin og resten av familien der med engang og sier at husk det har bare gått 1 uke og ting tar tid. Jeg er nok litt utålmodig, men de siste operasjonene jeg har hatt har alt gått så fort, men nå må jeg bare smøre meg med tålomdighet og puste;-)

I dag har jeg vært hos fysio for første gang etter at jeg kome hjem. Det gikk veldig bra og han var veldig fornøyd med kneet. Jeg var lenger frem enn vanlig, men ikke langt nok fram at jeg ikke klarte å komme rundt på sykkelen. Det var en stor skuffelse i dag. Jeg var sikker på at jeg skulle klare det, men nei:-( Og igjen, det har BARE gått 1 uke og det er ikke rart at du ikke kommer rundt på sykkelen. Grrrrr!!!
Jeg satt i benpressen for å bøye og tøye enda mer, blir visst mye av dette. Det gikk bra, men fy søren så vondt det er. Her skal det bare presses. Jeg fikk også behandling på hoften min, den har heller ikke vært god siden jeg sluttet med håndballen, men håper den slipper etterhvert som kneet blir bedre:-)

Så sånn går no dagan her om dagen. 

Ha en fortsatt fin dag folken:-)

        
                                KlemForfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: