Deilig bananbrød og friske bringbærkuler

Her kommer et lite innlegg med oppskriftene på det deilige bananbrødet og de friske gode bringbærkulene 🙂

Siden jeg har glutenallergi, melkallergi og ikke spiser sukker, er dette brødet overraskende fuktig ( jeg synes all glutenfri mat er tørt og kjedelig) og litt søtt.

Bananbrød
190g jytte mel (kan kjøpes i butikk)
4 egg
100 g soya melk
ekte vaniljepulver (kan kjøpes i helsekostbutikk)
2 ts kanel
2 ss agave nektar (kan kjøpes i helsekostbutikk eller coop mega)
1 ts bakepulver (enten det fra butikk eller det i helsekostbutikken)
60g hasselnøtter eller valnøtter (ta det du liker)
4 ss chiagele (legg chiafrø 20-30 min i vann)

Bland alt sammen til du får en glatt og fin røre, bland inn nøttene mot slutten.
Smør en brødform med kokosolje og ha deigen i formen. Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader i 30-40 min.Denne oppskriften har jeg hentet fra Økosjokolade. De smaker veldig friskt og godt:-)

Bringbærkuler

Inngredienser til ca 15 kuler
2,5 dl cashewnøtter
4 ss agave nektar
2 dl frosne bringbær
1/2 ts ekte vaniljepulver
1/2 ss kokosolje
Finraspet skall far en lime
5 ss kokosmasse + litt til å rulle kulene i

Fremgangsmåte:

Finmal cashewnøtter i en kjøkkenmaskin og ha så i resten av ingrediensene unntatt kokosmassen. Kjør til en jevn masse. Det kan hende du må skrape massen ned fra kantene noen ganger for å få blandet alt godt. Til sist vender du inn kokosmassen og former kuler med hendene. Ha litt ekstra kokosmasse i en bolle og rull kulene i den en og en. Sett kulene på et brett i fryseren og oppbevar de der til servering. 


Sundt og godt!!!

Ha en strålende onsdag´s kveld og del gjerne med meg hvis dere prøver dette ut 🙂


Klem

Forfatter: Baksidenavmedaljen

Jeg heter Hanne Halén, er 39 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet, spilt Champions League,Norges Mester, Spansk Mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått gjennom håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag. Men livet som idrettsutøver har også kostet. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om gjenopptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. Nå står jeg fremfor den viktigste av dem alle. Om et par uker får jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Jeg skal dele med dere prosessen før og etter operasjonen. Denne bloggen skal handle om mitt liv med og uten håndballen, prosessen før og etter kneprotesen og min hverdag med min samboer, familie og venner. Om hvordan håndballen alltid har vært og vil være en del av meg. Om hvor fett det er å stå på toppen av pallen. Og tilsvarende hvor kjipt det er når karrieren er over og nattesøvnen forsvinner fordi det plutselig er stille og knærne verker. Jeg har ofret mye for håndballen. Ville jeg gjort det igjen? Ja. Uten tvil, men ville tenkt meg nøye om og sluttet før det gikk for langt. Jeg har elsket og elsker fremdeles håndballen. Men det er også en "bakside av medaljen."

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: